Niet mijn ding…

“Mam, wil je voor mij een dekentje haken?’ Aldus jongste (11 jaar) die even over mijn schouder meekeek naar alle gehaakte pracht die op het beeldscherm voorbij kwam.
‘Nou schat, een deken is niet echt mijn…’
‘Zo eentje waar je zo lekker onder kan kruipen op de bank, of op de camping bij het kampvuur.’
Na een diepe zucht beloofde ik hem toch een dekentje, want zo’n smekende blik kan je toch niet weerstaan. Ik heb al verschillende kledingstukken, amigurumis en accessoires gehaakt, maar een deken…een omslagdoek vind ik al een saai werkje worden na de eerste paar toeren.
Toch ben ik dapper aan de slag gegaan. Gewone granny squares, de eenvoudigste, want dan is de deken tenminste snel klaar. Dacht ik.
Na een stuk of 20 vierkantjes had ik het wel even gehad en mocht ik van mezelf aan een nieuw project beginnen, ondanks mijn voornemen eerst iets af te maken voordat ik aan een nieuw haaksel zou beginnen. (Ondertussen staan er alweer 4 projecten op de naald….)
Soms haak ik een dag alleen maar vierkantjes en gelukkig wordt de stapel nu wel groter, maar mijn zoon dus ook, en telkens besluit ik er nog maar een kleurtje bij te haken.

granny 4

Hij wil er ook nog onder kunnen slapen en dan is het zo sneu als zijn tenen eronder uit piepen.
Hij heeft zich erbij neergelegd dat zijn deken een lange-termijn-project wordt. Dat vind ik dan ook wel weer sip dus vol goede moed ga ik vandaag toch maar weer een paar granny’s haken.
Ik hoop binnen een paar weken het resultaat te kunnen laten zien hier en dan haak ik echt nooit meer een deken.

‘Maham?’
‘Wil je voor mij ook een deken haken?’ Aldus oudste (14 jaar).

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly

5 Comments:

  1. Kun je de gang ‘s die je hebt niet vast aan elkaar maken. Elke 10 cm. dat zoonlief groeit haak je een randje bij!!! Hij kan er vast al met opgetrokken knietjes onder. Succes

  2. heb hier ook nog legio van die gehaakte granny,s liggen.
    blijf je volgen want ik weet niet hoe ik ze aan elkaar zou willen of kunnen haken..

    • Haha, herkenbaar dus. Ik ga binnenkort beginnen met aan elkaar haken, maar ben er ook nog niet uit op welke manier ik dat ga doen. Er zijn ook zoveel mogelijkheden. Wordt vervolgd…

  3. Mijn vriendin en ik zijn ook zo’n lappendeken aan het haken. We maken vierkantjes van telkens 6 verschillende kleuren. Na een hele stapel gooien we de hele klimbim door elkaar en zetten een rij aan elkaar. Dan weer een stel vierkantjes, weer een rij en dan de rijen aan elkaar. Zo groeit de lappendeken langzaam maar zeker.

    • Dat wilde ik dus ook gaan doen, maar meneer wil zelf bedenken in welke kleurvolgorde de granny’s verdeeld moeten worden…dus toch maar even dapper doorhaken. Gelukkig ben ik er nu echt bijna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>